zaterdag 8 februari 2014

spelletjesnamiddag

 

SPELLETJESNAMIDDAG

 
Op vrijdagnamiddag spelen wij na de turnles elke week gezelschapsspelletjes met de juf. Dit is een leuk momentje om de week af te sluiten. Momenteel spelen wij de gezelschapsspelen nog klassikaal, maar binnenkort gaan we verschillende groepjes proberen te maken en zullen we met een doorschuifsysteem werken. Wij gaan dit schooljaar dus niet meer van start met spelletjesmama's, oma's.... Misschien hebben jullie thuis superleuke gezelschapsspelen die je kleuter graag speelt. Indien jullie aanraders hebben, mogen jullie die gerust meegeven met je kleuter op vrijdag. Zo leren we misschien nieuwe en leuke spelen kennen. Het spreekt vanzelf dat we heel goed voor het materiaal zullen zorgen, zodat er geen stukken verloren gaan. Alvast bedankt!
 
 
 
 

WAT NOG KOMT...

Verder vragen jullie je waarschijnlijk af wat we de afgelopen week gedaan hebben en wat we de volgende week zullen doen. Ook de kleuters vragen telkens weer... over wat leren we nu? Momenteel zijn we bezig met het afnemen van de 'Toeters'. Dit zijn testjes die in groepjes van 7 wordt afgenomen. Dit wilden we niet te veel op voorhand vertellen, omdat sommige kleuters en eventueel ook mama's te veel stress zouden hebben hier omtrent, wat zeker niet nodig is. In de week van 17 maart is er kans tot individueel oudercontact waar we zoals in het lager een soort 'zachte evaluatie' houden en eventueel wat meer duiding kunnen geven omtrent de 'Toeters'. Hiervoor krijgen jullie nog een brief.
 
Tussendoor werken wij rond 2 verhalen: "Kikker in de kou" en "Kikker is verliefd".
 
 
 
 
  
Op 17 februari starten we met het thema 'Carnaval'. Jullie hebben al een informatiebrief gekregen, over hoe we dit schooljaar carnaval aanpakken. Binnen dit thema mogen de kleuters natuurlijk verschillende carnavalspullen meebrengen.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten