zondag 2 maart 2014

Carnaval

CARNAVAL

Dit jaar vierden we naar jaarlijkse gewoonte carnaval. In het verleden werkten we een thema uit en maakten we in de klas onze verkleedkleren. Misschien kan je nog enkele thema's herinneren: het trouwfeest, de muziekfanfare, het ruimtefeest, het sprookje sneeuwwitje en de 7 dwergen, ridders en kastelen......
Dit jaar wilden we het eens anders aanpakken. Het idee groeide om nog eens een traditioneel carnavalfeest te houden, waar de kleuters allemaal verschillend verkleed naar school mochten komen. De kleuters mochten van 's morgens verkleed naar school komen, want in de loop van de voormiddag zouden we prins en prinses carnaval kiezen door middel van een modeshow op de catwalk. Er was een jury aanwezig (juf. Evita, juf. Ingrid en meester Boris) die per klas een jongen en een meisje uitkozen. Daarna werd prins en prinses carnaval gekozen. Dit werd verpleegster Merel uit de klas van juf. Sarah Jane en ridder Marten uit de klas van juf. Naomi. De bedoeling was dat het koppeltje in de namiddag in de 'carnavalwagen' door de straten werden gevoerd. Jammer genoeg liet het weer het niet toe en hebben we voor een vervangprogramma moeten zorgen. In de namiddag hebben we dan samen naar een Plopfilm gekeken: 'Prins carnaval'. Daarna hebben we nog wat gedanst en zo hebben de kleuters dan toch nog een leuk carnavalfeest beleefd. 
Hier volgen wat sfeerbeelden uit de klas, maar er werden heel wat foto's genomen door Juf. Eline tijdens de modeshow. Zelf kon ik geen foto's kunnen nemen omdat ik de show aan het presenteren was.

Foto's van carnaval verkiezing 2014 (druk op deze link)
Foto's van carnaval namiddag 2014 (druk op deze link)


 De kleuters hebben prachtige schilderijen gemaakt van een carnavalclown.....






We konden het niet laten om een gek hoofddeksel te maken. De kleuters hebben een kartonnen strook mooi versierd en daarna repen geknipt voor de pruik. Dit nodigde natuurlijk uit om de polonaise te dansen.














Hier volgen nog wat foto's van vrijdagmorgen, toen de kleuters enthousiast naar de klas kwamen in hun verkleedplunje.... de rest van de foto's hebben jullie nog te goed....





De lieve prinsesjes....



allemaal dieren.....


De stoere bonken.....


en... natuurlijk mochten de clowns niet ontbreken....



en nu.... feesten maar.....





Geen opmerkingen:

Een reactie posten